Kalendarium

NY ROMAN…

… på gång! Precis nu, våren 2024, håller vi på med att bearbeta och redigera vår åttonde roman. Vi lovar att det blir en riktigt klassisk Ebervall & Samuelson. Här får ni läsa om maktmissbruk mot en svensk medborgare under hög ”folkhemstid”, alltså 30/40-tal, men historien fortsätter ända fram till det omvälvande 60-talet. Än en gång har vi hittat ett människoöde så märkligt att ingen författare hade kunna fantisera ihop det. Men den här gången handlar det om en känd – kanske till och med ökänd – person. (Inte lämplig för den lättchockade…)

IB – SOM I INHÄMTNING BIRGER (den perfekta boken till farfar, mamma eller den historieintresserade vännen)

Vår sjunde roman om det svenska folkhemmet kom ut 2022. Ett spännande drama ur den svenska verkligheten. Maktmissbruk? Jajamensan. Rättsövergrepp på enskilda medborgare? Definitivt. En skandal som kom att prägla tillvaron för många? Japp. Håll ögonen öppna. Vår sjunde roman finns som en snygg inbunden present i närmaste bokhandel! Missa inte heller Tomas Bolmes härliga och initierade inläsning!

ERS MAJESTÄTS OLYCKLIGE KURT

Nu kan ni hitta vår allra första roman, som handlar om Haijbyaffären, i bokhandeln, i ny och lätt reviderad upplaga. Den kom för första gången år 2008 och var baserad på flera års research, inklusive forskningsresor till Berlin m.m. Julen 2021 gjorde SVT en serie löst baserad på Haijbyaffären. Den som vill veta vad som verkligen hände rekommenderas varmt att införskaffa nyutgåvan av Ers Majestäts olycklige Kurt, som kom i en lättsam och underhållande version direkt i pocket i december 2021.

BOKPRAT

Vi välkomnar alla inbjudningar från bibliotek, bokhandlare, kommuner och föreningar. Än finns det lediga datum kvar i kalendern, så bara skicka iväg ett mail. Se under ”kontakter”!

STORMFÅGEL

1 september 2020 kom vår sjätte roman: STORMFÅGEL! Finns hos din bokhandlare och går även att beställa på internet förstås. Missa inte Lisa Werlinders fantastiska inläsning av boken!
Går att ladda ner på Storytel.