Om oss

Ebervall & Samuelson

Advokater & författare

Vi, Lena Ebervall och Per E Samuelson, är ett par på många plan. Vi är båda advokater, med inriktning på brottmål. Vi är gifta med varandra, skriver romaner tillsammans och tillbringar därmed nästan all vår tid ihop. Märkligt nog tröttnar vi inte på det utan har hjärtans roligt i varandras sällskap.

Vi har har också tillsammans vallhunden Lucky, en ungersk puli med rastafaripäls, som väcker stor uppmärksamhet var vi än visar oss. Lucky har precis fyllt 14 år och är still going strong, men har pensionerat sig, hälsar hon.

När folk frågar hur vi hinner skriva, brukar vi svara ”vi spelar inte golf”. Skrivandet är helt enkelt en hobby som gärna får fylla kvällar, helger och semestrar.

Våra böcker handlar om riktiga rättsskandaler, fall som ofta varit uppmärksammade i media. Alla har det gemensamt att de berättas ur ett underdogperspektiv, alltså den lilla människan som kämpar mot domstolar och myndigheter och blir utsatt för maktmissbruk och orättvisa.

Vi började skriva på gamla dar, men författardrömmarna har funnits där sedan många år tillbaka. Dessa tider är förstås mycket annorlunda för alla människor i världen. Men våra underbara läsare slukar mer böcker än någonsin. Vad ska man annars göra under denna sociala distansering?

I september 2020 kom vår sjätte roman.

Drömmen har blivit verklighet!