Om oss

EBERVALL & SAMUELSON

Advokater & författare


Vi, Lena Ebervall och Per E Samuelson, är ett par på många plan. Vi är båda advokater, med inriktning på brottmål. Vi är gifta med varandra, skriver romaner tillsammans och tillbringar därmed nästan all vår tid ihop. Märkligt nog tröttnar vi inte på det utan har hjärtans roligt i varandras sällskap.

När folk frågar hur vi hinner skriva, brukar vi svara ”vi spelar inte golf”. Skrivandet är helt enkelt en hobby som gärna får fylla kvällar, helger och semestrar.

Våra böcker handlar om riktiga rättsskandaler, fall som ofta varit uppmärksammade i media. Alla har det gemensamt att de berättas ur ett underdogperspektiv, alltså den lilla människan som kämpar mot domstolar och myndigheter och blir utsatt för maktmissbruk och orättvisa.

Vi har i alla år på våra researchresor och bokprat haft med oss vår underbara, älskade vallhund Lucky, en ungersk puli med rastafaripäls. Många av våra läsare har fått träffa Lucky och ni har tyckt det var lika trevligt som hon uppenbarligen tyckte. Lucky har nu somnat in – vid nästan femton års ålder – och vi saknar henne fruktansvärt mycket. Men livet går vidare och våren 2022 kom en liten ny puli till oss – lilla Selma! Snart kommer hon att kunna följa med oss och träffa våra läsare!

Vi fortsätter att skriva om verkliga rättsskandaler och vår sjunde roman är nu ute. Det är sprängstoff, det lovar vi. Snacka om maktmissbruk!