Om oss

EBERVALL & SAMUELSON

Advokater & författare


Vi, Lena Ebervall och Per E Samuelson, är ett par på många plan. Vi är båda advokater, med inriktning på brottmål. Vi är gifta med varandra, skriver romaner tillsammans och tillbringar därmed nästan all vår tid ihop. Märkligt nog tröttnar vi inte på det utan har hjärtans roligt i varandras sällskap.

När folk frågar hur vi hinner skriva, brukar vi svara ”vi spelar inte golf”. Skrivandet är helt enkelt en hobby som gärna får fylla kvällar, helger och semestrar.

Våra böcker handlar om riktiga rättsskandaler, fall som ofta varit uppmärksammade i media. Alla har det gemensamt att de berättas ur ett underdogperspektiv, alltså den lilla människan som kämpar mot domstolar och myndigheter och blir utsatt för maktmissbruk och orättvisa.

Vi har numera vår andra puli, den viljestarka Selma, med oss på resor och även bokprat i den mån man tillåter hund (vissa bibliotek kan ha lite svårt med detta).

Vi fortsätter att skriva om verkliga rättsskandaler och vår åttonde roman är på gång! Vi lovar ännu en bok om maktmissbruk mot en svensk medborgare – denna gång en känd, för att inte säga ökänd – person, som råkade illa ut under hög folkhemstid.