Läs & Lyssna

Recesioner från läsare

Vi tillåter oss här att delge er några klipp från Bokus.com läsarrecensioner, där Bombmannens testamente fått fem stjärnor i betyg!

Verklighet & fiction på samma gång
Peter Wahlström, 8 december 2014
Få kan som Ebervall & Samuelson skriva så att man som läsare tror att detta har inträffat på riktigt! Och det har det ju också till stora delar!
Läsaren vet ju en hel del innan man börjar läsa boken och dessa förkunskaper gör att den blir en läsupplevelse utöver det vanliga!
Författarna har med en stor portion spänning och faktakunskap skrivit en riktigt bra bok som jag å det varmaste rekommenderar!

***

Fantastiskt bra bok!
Erik Svensson, 21 oktober 2014
Jag har läst Bombmannens testamente av Lena Ebervall och Per E Samuelson och finner den vara en mycket lättläst och givande bok som jag varmt rekommenderar alla att läsa.

***

Höll mej vaken
Eva, 21 oktober 2014
Den här fantastiskt välskrivna, lättlästa och informativa dokumentär-romanen om ”Bombmannen” Lars Tingström och hans vän Christer Pettersson är svår att sluta läsa, och det var med saknad jag la ifrån mej den färdiglästa boken. Makarna Ebervall/Samuelsson har blottlagt en historia om myndighetsmissbruk som slutar i hämnd och förstörda liv. De skriver med värme och känsla, utan att för den skull favorisera dem de skriver om. De överlåter detta till läsaren; jag blev helt förtrollad av berättelsen och jag tänker ofta på den, flera veckor efteråt.

***

Mycket glatt överraskad!
Hannisen (Västra Frölunda), 17 september 2014
Det var verkligen bara av en slump som jag plockade upp denna boken och jag blev verkligen mycket mycket glatt överraskad för jag hade inte så jättehöga förväntningar. Jag vet inte om det finns någon genre som heter dokumentär-deckare men om det skulle vara så så platsar denna mycket bra in där. Det var verkligen fascinerande och uppslukande läsning! Jag kan rekommendera den varmt.

***

Bombmannen superbra bok!
Olof Strömqvist, 12 september 2014
Den var superbra…jag har läst deras tidigare böckerna, Hans Majestäts olycklige Kurt, Mördaren i Folkhemmet och de var också mycket bra – man kan se personerna framför sig, spännande, intressanta.
Jag rekommenderar alla att läsa deras tre böcker, P-E har också skrivit fackböcker i juridik om någon är intresserad!

***

Britt-Marie ”Bim” Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 27 augusti 2014
För ett par år sedan så läste jag en annan roman av den här författarduon, som heter ”Mördaren i folkhemmet – en roman om fallet Olle Möller”. Här är en länk till min recension av den boken.
Nu har jag läst författarnas nya bok, ”Bombmannens testamente”, som handlar om Lars Tingström. Den här boken var precis lika bra som den förra, och jag tyckte nog till och med att den var ännu lite bättre.
Att jag tyckte att den var bättre, det beror på att den här boken utspelar sig under tider som jag kommer ihåg. Boken om Olle Möller utspelar sig till största delen under fyrtio- och femtiotalet, medan den här boken utspelar sig till största delen under sjuttio- och åttiotalet.
Boken är ju till stor del dokumentär, men den är skriven i romanform.
Lättläst och spännande var den, och jag kan helt klart rekommendera den.